Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Aralık 2011 Cumartesi

İlk Blogum

Merhabalar,

Şu an bu satırları yazarken, albümün bütün aşamalarını bitirip en son teşekkür yazısını yazma aşamasına gelmiş bir şarkıcı heyecanını duyuyorum. Çevremdeki çok sevdiğim arkadaşlarımın motivasyonu ile nihayet benim de bir blogum oldu. (Alkışlar!)

Bu blog benim epeydir aklımda olan ama bir türlü harekete geçmeye cesaret edemediğim ve başlamak için bir kıvılcıma ihtiyacım olan bir düşünceydi. (Evet, sonuna gelebildim cümlenin!)

Peki bu blogda neler olacak? Öncelikle adından da anlaşılacağı üzere, bu blog bir müzik blogu olacak, zira bana hep söylenen bir şeydi, sen bu kadar müzik etkinliklerine, konserlere gidiyorsun, bunları niye kendine saklıyorsun? Açık konuşayım, tembellikten! :) Ancak benim gelecekle ilgili yapmak istediklerim içimdeki duyguları fışkırtınca (Egemen Bağış görmüş Ajda'nın duygu fışkırması gibi) daha fazla kayıtsız kalamazdım isteklere.

Burada konser haberleri, albüm yorumları, sanatçılarla ilgili düşüncelerim, gözlemlerim, yaşadıklarım, tavsiye şarkılarım, albüm analizleri, klip analizleri, güldüklerim, sanatçılarla hikayelerim ve %10'da hayata dair ahkamlarım olacak! :) Burada ne olmayacak? olumsuzluk/tartışma olmayacak, zira keyif almak ve profilde de yazdığım gibi keyifli anları paylaşmaktır amacım. Burada sadece SEVDİĞİM kişilere yer vereceğim.

Bana gelirsek: 28 yıldır dünya yüzündeyim. çevirmenim ama 7 yaşımdan beri müzik işleriyle uğraşmayı hep sevdim. çıkan yeni albümlerden en az üç şarkısını beğendiğim her albümü alırım, bir de gözü kapalı aldıklarım var, Genel olarak Yaşar merkezli olmak üzere kulağıma güzel gelen her tür müziğe açığım, çünkü her müzikten bir parça bir şeyler kapılacağını düşünüyorum. Bu yüzden belli kategorilere ayırmıyorum hiç, dinlerim yorumlarım ve beğenirsem albümünü alırım. geniş bir müzik arşivim vardır.  mesela Yaşar denince akan sular durur benim için. Yaşar mesela minimini bir kuşu söylese bile alırım, çünkü bilirim ki onu öyle bir yorumlayacak ki vay be ne şarkıymış dedirticek :) Yaşar 15 senedir şarkı kalitesinden, müziğinden, yorumundan hiç taviz vermedi. Hem sanatına hem kişiliğine hayran olduğum Yaşar'ın olmadığı bir müzik arşivi tabiri caizse ülkersiz çay saatine benzer... Demet, Sibel Tüzün, Şebnem Ferah ve Göksel'in tarzlarını da çok severim. Şebnem Ferah'ın sözlerini çok derinlikli buluyorum, üzerinde düşündürüyo ve o sözlerin üzerine o müzik o kadar güzel oturuyo ki, etkilenmemek mümkün değil. Ayrıca erkek egemen rock dünyasında kadın şarkı sözü yazarı, besteci ve vokal olarak geldiği nokta ve kazandığı başarı ve sadece ama sadece müziğiyle var olunabileceğini kanıtladığı için haklı bir saygı ve hürmeti sonuna kadar hak ediyor. Dünya müzikleri ve özellikle Portekiz Fadoları ve İspanyolca şarkılar müzikal ilgi alanımda. Bence uzun süre dinlenecek albüm daha ilk dinleyişte kendini belli eder. ne çok konuştum ama bunları bilin ki beni tanıyın. :) Bir de tavla severim. Oynar mısınız benimle? :)

2 yorum:

gillerprensi dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun Tunca! Murat ben, blogun umarım uzun soluklu olur! biz de keyifle okuruz

Unknown dedi ki...

Vitrindeyiz ...
Takipte
Hayırlı olsun
Vaftız babası sayılırım :)