Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Eylül 2015 Cumartesi

YAZ KONSERLERİM - 2 : SILA (ALTINOLUK - 12.08.2015)

BU YAZ ALTINOLUK'TA 'SILA'YA VARDIM...

İlk Sıla konserim Altınoluk'ta bol sürpriz dolu geçti.


Yaz konserlerimin devamı ayın 12’sindeki Sıla konseri ile oldu. 12 Ağustos’ta Altınoluk Amfi Tiyatroda yapılan Sıla konseri benim ilk Sıla konserim ve teyzeme doğum günü hediyem oldu. Sıla yeni nesil kadın vokal boşluğunu çok iyi dolduran bir isim. Şarkılarını kendisinin yazmasının yanı sıra sesiyle ve yorumuyla bir ‘Sıla’ adı yaratabilmesiyle takdir ettiğim bir isim. Böyle sanatçılar her zaman bir sıfır önde başlar benim için. Bir sanatçı özgün olunca insanlar tarafından daha kolay benimseniyor.  Sıla’nın sahnesi hakkında çok iyi şeyler duymakla birlikte, daha önce görmediğim için merak ediyordum. Benim için en önemli kriterler, şarkılarını playback söylememesi ve seyirciyle iletişimidir (insan kendini konserde değil de, evinin salonunda samimi bir ortamda hissediyor mu bir konserde, bunu başaran sanatçının sahnesi tadından yenmiyor).

Sıla konseri bu düşüncelerle başladı. İki saat kadar süren konserde dikkatimi çeken Sıla’nın ekibiyle gerçekten çok eğlenmesi ve bunu yansıtması oldu. Seyirciyle iletişimi açısından –güzeldi ama azdı- çok fazla evimizin salonundaymışım gibi hissetmesem de, sahnede Sıla’nın ekibiyle diyalogları beni Sıla’nın evinde misafirmişim gibi hissettirdi.

Sıla şimdiye çıkardığı dört albümünden dengeli bir dağılım yapmıştı, bilinmeyen şarkı yok gibiydi. Albümlerinde birden fazla hit çıkardığı için, genelde riske girmeyerek bilinen şarkılardan gitti. Gönlüm Canım Sıkılıyor Canım’ı da dinlemek isterdi sahnede, Kayahan’a da selam göndermek babında (zira o saygı albümünün en parlayan yorumu Sıla’ya aitti.)
Seyircinin reaksiyonu müthişti, merdivenler bile dolmuş durumdaydı ve bir gerçek var ki gözlemlediğim, Sıla gerçekten sanatçılığıyla insanların gönüllerinin ta derinlerine girmiş. O ağlayan kızları görünce daha fazla ikna oldum.

Konserin ikinci yarısı, o bahsettiğim ev hissini daha fazla hissettirdi, bir koltuk ve etrafına yerleşen müzisyenlerle unplugged havasında başladı ikinci yarı. Yorgunum Kaptan damar vuruşu oldu. Sıla yaşadığı kadar yaşattı şarkıları. Seyirciyle az ama öz konuştu, Altınoluk’a her sene geldiğini ve artık orayı evi gibi hissettiğini söyleyerek bizi de davet etti bazı şarkılara ama zaten davet etmese bile yer yer seyircilerin sesi Sıla’yı bile bastırdı. Bağırdık çağırdık, Sıla’ya sesini duyurmaya çalışanlar oldu, bu arada bir de sürpriz yaşandı. Yurtdışında yaşayan bir Sıla hayranı, sahneye çıkarak kız arkadaşına evlenme teklif etti. Sırf bu konser için gelmişler ve teklifi yapacak kişi Sıla’ya ulaşmış. Sahnede bir yanında hayran olduğu Sıla bir yanında teklifini kabul eden kız arkadaşı ondan mutlusu yoktu o gece orada.

Konserin benim açımdan en heyecan verici yanlarından biri, vokallerde benim 90lar hayatımın en önemli isimlerinden Tuba Önal ve Sibel Gürsoy’u görmek oldu. Bir ara Sıla sahneyi vokallerine bıraktı ve her biri zaten doksanların en iyi isimleri olan Tuba Önal, Sibel Gürsoy ve adını hatırlayamadığım erkek vokalisti, ikişer şarkıyla Sıla’nın yokluğunda amfitiyatroyu coşturdu. Bense çocukluğumun kahramanlarını sahnede izlerken bir taşla iki kuş (bu sözü de hiç sevmem, gaddarca gelir ama tarif edecek başka atasözü bulamadım :) keyfini yaşıyordum. Konser sırasında da bir ara Sıla’yı bırakıp onları izlediğim de doğrudur. :) Gitarda Fatih Ahıskalı’yı görmek ayrıca keyiflendirdi.


Konserin bizi Sıla'nın salonundaymış gibi hissettiren bir diğer tarafı, sanatçı dostlarını ağırlaması oldu. Son zamanların en dikkat çekici isimlerinden Güliz Ayla da Sıla sahnesine 2015 yılının en sevilen şarkıları arasına giren Olmazsan Olmaz ile konuk olurken, şarkıyı Sıla ile birlikte söylemesi ayrı bir keyif kattı.

Hülasa Sıla konseri beklediğimin üzerinde coşkulu geçti. Şarkılarına keyifle eşlik ederken, beklediğim Sıla’yı sahnede görmenin mutluluğunu yaşadım. Çıkışta Sıla ile görüşemesek de, Fatih Ahıskalı, Tuba Önal ve Sibel Gürsoy’la –ayaküstü de olsa- muhabbet edebilmek beklemeye değdi.
Tuba Önal ve Sibel Gürsoy'la yıllar sonra...

Fatih Ahıskalı ile Sıla konseri sonrası...

Tadımlık videolar olmadan konser coşkusu anlaşılmaz :)




Konser serilerim devam edecek… Takipte kalın… :)

Hiç yorum yok: