Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

31 Aralık 2017 Pazar

2017 yılı EN'leri... Kısım 3- 2017'nin EN İYİ SİNGLE'LARI ve OLMASA DA OLUR, HATTA KEŞKE HİÇ OLMASAYDI'LARI...

TEKLİLER/EP’LER
2017 akıp giderken, listemin son ve en kısa bölümü olan single'lar, EP'ler dünyasına da bir göz atalım. Gene şahane ve sürpriz dolu şarkılarla, 2017 böyle geçti (hehehe arkadaş partilerinizde tek tek aramak yerine burdan sırayla çalabilirsiniz mesela)

1-) IŞIL YÜCESOY – HAYAT HERKESE AYNI, NEDEN
Diva Işıl Yücesoy, 36 yıl ara verdiği müzik kariyerine 2016 yılında Zamansız adlı şahane bir albümle geri dönmüştü, bu sene arayı uzatmadan iki single ile 2017’yi karşıladı, pek de güzel oldu.


2-) GÖKSEL – TAM DA ŞU AN
Göksel de yeni albüm öncesi tam Gökselce, kıpır kıpır, cilveli bir şarkıyla ağzımıza bir parmak bal çaldı. Umarım röportaj da yaparım.

3-) MABEL MATİZ – YA BU İŞLER NE
Her geçen gün vokalini ve şarkı yazarlığını bir çıta daha yukarı taşıyan Mabel Matiz, şahane, orijinal, yaratıcı, farklı klibiyle de baş döndüren bu şarkısıyla 2017 yılında en çok dinlediğim şarkılardan oldu.

4-) DENİZ SEKİ – ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
2 buçuk senelik esaretin bitişini 2 yeni şarkısıyla kutlayan Deniz Seki’den birbirinden anlamlı ve içten 2 şarkı geldi bu sene. Yeni albüm öncesi biri slov biri orta tempolu bu şarkılar kulağıma hızla yerleşti.

5-) SİBEL TÜZÜN – SENDEN İMZALI
Birkaç cover single’dan sonra Sibel Tüzün 2017 yaz aylarını buram buram 90lar kokan tatlı bir aşk şarkısıyla geçirdi. Nası tatlı sözler, nasıl naif müzik, nasıl güzel bir yorum…

6-) MELİSA UZUNARSLAN – BİR AŞK ŞARKISI
Teoman’ın vokalisti olarak ismini duyuran Melisa Uzunarslan, beni bu sene dinle dinle ağlatan şarkısıyla listeme girdi. Müziğinde melankolik Teoman şarkılarının etkisi var, sözlerinde ise kendimle ilgili çok şey buldum.

7-) İREM DERİCİ – BAZI AŞKLAR YARIM KALMALI
İrem Derici ‘bir daha yapmam’ diyerek albüm defterini kapattıktan sonra şarkılarını birbiri ardına single olarak yayınlamaya devam ediyor. Sevimsiz ve Falım sakızı manisinden devşirildiği ortaya çıkan Tek Taş şarkısından sonra tam İrem tarzı şahane, Flamenko/pop tarzı bir şarkıyla kulaklarımızı ve yüzümüzü güldürdü.

8-) YONCA LODİ – MÜHÜR
Yonca Lodi de yeni albüm hazırlıklarına devam ederken, Mühür şarkısıyla bir nebze de olsa sevenlerinin ateşini aldı. Öksürüp kaydetse onu bile dinlerim Lodi’yi öyle bir seviyorum. Ne çıkarırsa listemdedir…

9-) MURAT GÜNEŞ – KALP FARKIYLA
Bu sene yazdığı şarkılar şahane bir Yaşar albümünü arşivlere ve kulaklara kazandıran Murat Güneş kendisini de boş geçmeyip, dinlemesi çok keyifli, hareketli bir şarkı yayınlayarak Kalp Farkıyla listeme girdi.

10-) BORA ÖZTOPRAK – CÜMLE YALAN
Bora Öztoprak sene bitmeye ramak kala slov bir şarkıyla kışa bodoslama daldı ve listeme de... Gene tam Bora tarzı, içimizi yakacak bir şarkıyla 2017’yi uğurluyor.

11-) SENA ŞENER – ONA, SEVMEMELİYİZ
Youtube’da yayınladığı şarkıları ve arkasından Tuna Kiremitçi albümündeki enfes düetiyle, keşfetmemin ardından sesine, müziğine, şarkılarına bayıldığım Sena Şener’den bu sene 2 şipşirin, içli, duygulu ve samimi şarkı geldi.

12-) ALEYNA TİLKİ – SEN OLSAN BARİ
Kendisini beğenirsiniz beğenmezsiniz, ama Aleyna Tilki yayınladığı bu 2. şarkıyla ilk şarkısına burun kıvıran benim gibi müzik dinleyicilerini bile yakalamayı başardı. Bu sene çokça çalındı, çokça beğenildi ama bu kadar büyük bir başarı nedeniyle Aleyna Tilki’den beklentiler de yükseldi haliyle.

13-) SİMGE – PRENS&PRENSES, ÜZÜLMEDİN Mİ
Simge Miş Miş’le yakaladığı ivmeyi geçen sene yayınladığı Yankı ve Kamera single’larından sonra bu sene Prens&Prenses ve Üzülmedin Mi? şarkılarıyla desteklemeye devam etti.

14-) BORA DURAN – İÇİMDEKİ DELİ
Bora Duran’dan melankolik, acılı şarkılarına taban taban zıt, hareketli bir hiciv şarkısı geldi bu sene. Resmen içindeki deli’yi saldı, çok da güzel oldu.

15-) SONER ARICA – DÖNSEN BİLE, KAÇALIM, YENİDEN TANIŞALIM
Geçen seneden itibaren büyük bir Rönesans yaşayan Soner Arıca, her biri ayrı bir hit potansiyeli olan şarkılarını arka arkaya yayınlamaya devam ederek bu sene de listeme girdi. İlki Selami Bilgiç ortaklığıyla bir Cover olan single’lardan sonuncusu olan Yeniden Tanışalım ay başında yayınlandı.

16-) BENDENİZ – O İNSAN
Bendeniz yıllar süren suskunluğunu nihayet 4 farklı versiyonla sunduğu O İnsan şarkısıyla bitirdi, gerçi klip bile çekilmedi ve öylece geçip gitti şarkı ama olsun Bendeniz’dir, ne yapsa dinlenirdir. Keyifli bir şarkıydı.

17-) DENİZ TUZCUOĞLU – KADER İZMİR’DEN YANA
Dört x Dört grubundan yeni albüm bekleyeduralım, Deniz Tuzcuoğlu memleket özlemini ve herkesin içinden geçen İstanbul’dan kaçış isteğini dile getirdiği şarkıyı 2017 bahar aylarında yayınladı.

18-) ZERRİN ÖZER – 1 ŞARKI 2 ZERRİN
Zerrin Özer geçen seneki Git felaketinden sonra bu seneyi de Azer Bülbül cover’ı Duygularım şarkısının biri arabesk bir rock olmak üzere 2 farklı versiyonuyla geçirdi. Neyse ki bu defa daha dinlenebilir bir şarkıyla listeme girdi. Artık bu arabesk damarının son bulması ve gümbür gümbür bir pop albümüyle dönmesi dileğimi evrene salarak bitiriyorum.

19-) KAAN ÖZTÜRK – YOLLARDA YORULDUM
Bu senenin en büyük sürprizi yıllardır “bir albüm çıkar, onu yapmazsan bir single çıkar bari” diye darladığım Kaan Öztürk’ün yeni şarkılarını yayınlamadan önce 20 sene önce yayınladığı çıkış şarkısı Yollarda Yoruldum’un yeni versiyonunu yayınladı. Dahasını bekliyoruz.

20-) OĞUZHAN KOÇ – KÜSME AŞKA
İstikrarlı bir şekilde şarklarını yayınlayan ve belli bir çizgiyi tutturan Oğuzhan Koç, klibiyle ayrıca dikkatimi çeken ve beğendiğim Küsme Aşka ile listeme son anda girdi. Çok keyifli bir şarkı. Dinlemesi de söylemesi de…

Bu single’lar da dikkatimi çekti bu sene:

YEŞİM VATAN – HEPSİ HİKAYE


YONCA EVCİMİK  SON KALAN AŞK


TUĞBA YURT – İNCEDEN İNCEDEN

,

ERSAY ÜNER – TATLIM TATLIM, İKİ AŞIK




EDİS – ÇOK ÇOK


ÖZEL KATEGORİ:
ERDAL ÇELİK – VE HAYATIMDA…

Erdal Çelik 22 sene sonra, beyazlaşmış saçları dışında hiçbir şey değişmeden, vokal ve şarkı kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden, şahane bir şarkıyla yeniden hayatımıza girdi. Çok beklemiştim, çok özlemiştim, o kadar sevindim ki, bir sıraya girmesine gönlüm razı olmadı. Söylenecek çok şey var aslında da tarif edecek kelime yok. Yeniden Hoş geldin Erdal Hayatımıza… Bu kadar özletme lütfen bir daha…


ERSAN ERDURA – NE ÇOK SEVMİŞİM SENİ
Sesi insanın içine akan üstat Ersan Erdura, bir Tanju Okan cover’ıyla bu sene şarkı yayınlayan üstatlar arasına girdi. Gene gümbür gümbür vokali, insanın içini titreten yorumuyla Ersan Erdura nostalji tünelinden geçiriyor…

2017’NİN OLMASA DA OLURLARI, HATTA KEŞKE HİÇ OLMASAYDI'LARI:
1-) YONCA EVCİMİK – KENDİNE GEL (feat. Gökçe ve İrem Derici) : Son single’ı AHA’da istediği çıkışı bulamayan Yonca Evcimik, 1993 hiti olan Kendine Gel şarkısını “girl power” temasıyla İrem Derici ve Gökçe ile bir kez daha yayınlayarak ne gerek vardı dedirtti.
2-) MUSTAFA CECELİ – ZİNCİRİMİ KIRDI AŞK ve SİMSİYAH : Bir insan ancak bu kadar hızlı düşebilir. İyi aile çocuğu rolü kasmaktan nerdeyse çat diye çatlayacak olan Ceceli olaylı özel hayatı nedeniyle gene tamamen birbirinin aynı şarkılardan oluşan Zincirimi Kırdı Aşk albümünün keyfini sürememişti, o da naptı, gene birbirinin aynı şarkılarla Simsiyah albümünü çıkararak hiçbir şey yapmamaya devam etti.
3-) SİNAN AKÇIL – YÜZYILIN AŞKI : “Tarkan’ın gazı geçsin insanlar yeniden Yüzyılın Aşkı’na dönecek” dedi, evet insanlar Yüzyılın Aşkı’na döndüler ama kibar tabirle arkalarını... Serdar Ortaç bile kurtaramadı, zira listede gördüğünüz üzere, o da kendi albümünü toplamaya çalışıyordu o sırada.
4-) MUAZZEZ ABACI – SEZEN'İMİN ŞARKILARI : Epeydir gündemde olan bir haberdi Sezen şarkılarından oluşan bir Muazzez Abacı albümü ama kimse bu kadar sündürülmüş, söylene söylene sakız olmuş şarkılar beklemiyordu, üstelik şarkılardan ikisi daha geçen yıl Nilüfer tarafından seslendirilmişken. Velakin keşke biraz daha geç çıksaydı ya da hiç olmasaydı dedim.
5-) SERDAR ORTAÇ – CIMBIZ : Bir zamanlar albümü çıktığında fırtınalar koparan, mevsimlerin değiştiğini haber veren Ortaç’ın albümleri artık yaprak kıpırdatmıyor. Yıldız Tilbe düeti olmasa insanların haberi bile olmayacaktı nerdeyse albümün çıktığından, o derece.
ÖZEL KATEGORİ: ÇAĞATAY AKMAN ve ÇIKARDIĞI HER ŞARKI: Kendi sevimsiz, şarkıları sevimsiz, tek faydası, "ulan bu çocuk şu yeteneksiz haliyle bile albüm yapabiliyorsa, ben haydi haydi yaparım" diye insanın kendine güven duymasını sağlaması...

Hiç yorum yok: