Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Haziran 2014 Pazartesi

DUYGULARDAN BİR ÇELENK...

ÇOCUK KALBİM SENİ SÖYLER KOROSU 
AYSEL GÜREL ŞARKILARI SÖYLÜYOR...

Bu gece ben pek mesuttum sayın okuyucum. Benim için dünya üzerinde en özel ve tanışamadan gittiğine en üzüldüğüm kişilerden Aysel Gürel’i anmak için Çocuk Kalbim Seni Söyler çocuk korosu etkinliğinde idim. Şişli Belediyesinin katkıları ve müzik dünyasının önde gelen isimlerinden Hakan Eren'in desteğiyle düzenlenen gecenin mimarı Çocuk Kalbim Seni Söyler korosu ve hocaları Saide Feray Kesim'di. Bu güzel koro kendini "İstanbul’da yaşayıp Boğaz köprüsünü hiç görmemiş, şehrin en ücra köşelerinde her tür maddi imkandan yoksun ama çok yetenekli çocukların kahramanı olduğu bir hikayedir, ÇOCUK KALBİM SENİ SÖYLER korosu" olarak anlatıyor.


Aysel Gürel dendiğinde boğazım düğümleniyor, söylemek istediğim kelimelerin yetersizliği, söylediğim kelimelerin Aysel’e hissettiklerimi tarif etmedeki aczi ile birleşiyor. Neyse ki yazmak diye bir şey var. Bu gece onun anısına, birbirinden can üstatlar ve güzel müzisyenler, yeni nesil konusunda yeniden umutlanmamı sağlayan pırıl pırıl çocuklarla Aysel Gürel şarkıları söylediler.

Kimler yoktu ki gece de?... Seyyal Taner’den, Baha Boduroğlu’na, Jale’den, İlker Özdemir’e, Niran Ünsal’dan, Buket Bengisu’ya, yolu Aysel’le kesişmiş her müzisyen kendi anılarını anlatırken birbirinden güzel düetlerle Aysel’e selamlarını gönderdiler. Bunun dışında Turhan Yükseler ve orkestrası ile Atilla Özdemiroğlu gibi üstatlarla da aynı salonda olmak ayrı bir keyifliydi.


Çocuk Kalbim Seni Söyler korosu, özel yetenekle alınan, kulak, ses, müzik yeteneği ve aile desteği gibi kriterler göz önüne alınarak seçme yapılan bir oluşum. Bugüne kadar Zülfü Livaneli’den, Sezen Aksu’ya, Ajda Pekkan’a kadar pek çok stara eşlik etmişler. Tabi bu noktada koroyu oluşturan ve çalıştıran güzeller güzeli hocası Saide Feray Kesim'in de emeklerini takdir etmek gerekiyor. Feray hanım, "Ben sadece şanslı bir hocayım, çocuklarım yetenekli" diyecek kadar da mütevazi. Bu çalışmalar süresince, çocuklarla tek tek ilgilenmiş, hatta evinde yemekler bile vermiş. cocukkalbimsenisoyler.com adresinden gerekli bilgiler alınıyormuş, bunu da belirtmek isterim.

Gece Aysel Gürel’in Erdal Eren için yazdığı Son Bakış şarkısıyla başlarken, çocuklar başlarında madenci kaskıyla çıkmaları gecenin en dokunaklı anlarından biriydi. Mehtap Ar güzelliği ve zerafetiyle kah sahneden kah oturduğu yerden Aysel’i anlattı ya da sahnedeki müzisyenle anılarını paylaştı. Bir nevi Aysel’in evindeymişiz gibi samimi bir ortamdı. Hepimiz Aysel’i hissettik bu gece.


Geceyi izlerken keşke bu gecenin bir DVD’si ya da albümü çıksa diye düşünmeden edemedim. Keşke, mesela aynen böyle çocuk ve sanatçı düetleriyle bir üçüncü Aysel albümü yapılsa, ne güzel olurdu. Çocuklar çok yetenekli, pırıl pırıl çocuklardı. En küçüğü 7 yaşında en büyüğü üniversiteye hazırlanan bu çocuklar şarkı yorumları kadar danslarıyla da müthiş bir iş çıkardılar.

Gecede sahne alan çocuklar şu şarkıları söyledi:
1) Son Bakış - Elif Adısönmez/Fahri Tabur
2) 1945 - Esra Erkut/Irmak Vural/Gökberk Sevim (e.e. Seyyal Taner)
3) Firuze - Fahri Tabur (e.e. Niran Ünsal)
4) Sen Ağlama - Ecem Öner
5) Aşk - İrem Büşra Bayır (O tizlere çıkışı enfesti)
6) Ateş Böceği - Buse Sevim (e.e. Baha)
7) Vur Yüreğim - Oğuzhan Kot
8) Ünzile - Elif Adısönmez (e.e. Özgün)
9) Show Yapma (Koro) dans: Funda Kılıç
10) Sürgün - Yaren Top (e.e. Betül Demir)
11) Gün Olur Ya - Ahmet Pehlivanoğlu (e.e. Attila Atasoy) 
12) O Ye - Zülal Delioğlu (e.e. Buket Bengisu)
13) Çiçeksiz Bahçe Sokağı (seslendiren: İlker Özdemir)
14) Zor Kadın - Esra Erkut (e.e. Jale)
15) Vurgun Yedim - Görkem Ateş/İrem Büşra Bayır
16) Sultan Süleyman - Mustafa Gürkanlı (e.e. İlker Özdemir)
17) Sitem - Ahmet Pehlivanoğlu (e.e. Jale)
18) Sevda - Kerem Sarıtaş
19) Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam - Yonca Emerle (e.e. Jale)
20) Haydi Gel Benimle Ol - Mustafa Gürkanlı (e.e. Niran Ünsal)
21) Değer Mi Hiç (Bütün Sanatçılar)

Bu gece çocuklardan Aysel Gürel şarkıları gecesiydi, bu yüzden onlar sahnenin yıldızları, ünlü şarkıcılar eşlikçileri oldu. Şarkılar iyi seçilmişti, zira Sezen Aksu’nun vitrini olduğu şarkılar ağırlıkta olmakla birlikte Aysel şarkıları arasında diğer sanatçılardan duyduğumuz şarkılarla da dengeli bir dağılım vardı gibi: Sertab’dan Zor Kadın, Aşk, Oye, Vur Yüreğim, Nilüfer’den Şov Yapma, MFÖ'den Vurgun Yedim, Atilla Atasoy'dan Gün Olur Ya…

İlker Özdemir'den ayrıca bahsetmek istiyorum. Aysel Gürel'in sağlığında da hastalığında da en yakınlarından olan, hatta manevi oğlu olan müzisyen İlker Özdemir, seslendirdiği 2 şarkı ve yaptığı konuşma ile gecenin en dikkat çekici ismi oldu. Müziğini kendisinin yaptığı Çiçeksiz Bahçe Sokağı (hit-alert) şarkısının hikayesini anlatırken aklımda onun 17 yaşından beri Aysel Gürel'in yanında yamacında bulunurken yaşamış olabileceği bütün o muhteşem anları kafamda canladırdım. Kısaca Aysel'le tanışma hikayesini anlattı İlker Özdemir, nasıl 17 yaşındayken tanıştığını ve ondan sonra 5 ev değiştirirken birlikte olmasından bir simidi bölüp çayı yudumlarkenki asistanlık günlerinden, şarkıların ortaya çıkışına şahit oluşundan... Konuşması aslında bu gecenin neden yapıldığının özeti gibiydi. Bunu doğrudan yaşayan İlker Özdemir'den birinci ağızdan dinlemek ise bambaşkaydı. İlker Özdemir uzun zamandır Zerrin Özer ile çalışıyor ayrıca sahne programları yapıyor. Albümü ise yeni bitti, sanırım Eylül gibi çıkacak. Bu isme dikkat edin derim.


Bu gece gerçekten yaşanası bir geceydi. Çıkışta hepsi birbirinden büyük isimlerle selamlaşıp muhabbet ettik azıcık. Telefonumun şarjı bitmeyeydi, siz de görebilecektiniz. :)



AYSEL GÜREL ile ilgili diğer yazılarım için:

ALDIM, DİNLEDİM, YAZDIM - AYSEL'İN - AYSEL GÜREL SAYGI ALBÜMÜ

AYSEL'SİZ 5. YIL

...AYSEL GÜREL'E...

Hiç yorum yok: